Falošné beatifikácie sa presunuli z Ukrajiny na Slovensko

10.03.2018 11:13

Na prelome rokov 2013 a 2014 sa na Ukrajine odohral Euromajdan. Média ho prezentovali ako boj ukrajinského národa za slobodu. Začalo sa to nepodpísaním. Prezident Viktor Janukovič si dovolil nepodpísať asociačnú zmluvu s EÚ, následkom čoho začal tzv. Ukrajinský Euromajdan. Výsledkom bolo zvrhnutie legitímne zvoleného prezidenta Janukoviča a následne občianska vojna, keď sa odtrhla východná časť Ukrajiny - Donbas, nesúhlasiaci s udalosťami v Kyjeve, s násilným zvrhnutím zákonne zvoleného prezidenta Janukoviča. Podobne ako je to dnes na Slovensku, tak aj na Ukrajine bol hlavným heslom boj proti skorumpovanej vláde.

Chcel by som len krátko poukázať na jeden prvok týchto farebných revolúcii. Vždy ich sprevádza mediálna beatifikácia sakrálnych obetí. Najskôr nájdu tzv. užitočných idiotov - ľudí, ktorí vo svojej naivite uveria, že tu ide o boj proti korupcii. Títo ľudia skutočne celkom úprimne bojujú za ideál neskorumpovaného štátu, lebo sú presvedčení že to je hlavný problém spoločnosti. Média tento boj proti korupcii totiž permanentne kardinalizujú a verejnosti je jasné, že týmto oklamaným bojovníkom za neskorumpovaný štát skutočne ide iba o to, aby už politici nekradli, čo je naprosto ušlachtilé a verejnosť to celé zbaští aj s navijákom. Média to majú ľahké, lebo študenti a iní úžitoční idioti (slniečkari a iné obete mainstreamu) tejto kardinalizácii korupcie ako hlavného problému v krajine naozaj úprimne veria a táto ich úprimnosť je dojímavá. Média ju iba znásobia.  Keď už všetci veria, že toto je boj proti skorumpovanej vláde a kolotoč s korupčnými kauzami je dosť rozbehnutý, prichádza fáza kedy je čas priniesť sakrálnu obeť. Tí, ktorí v skutočnosti dobre vedia, že tu nejde o žiadnu korupciu, zariadia veci tak, aby pár týchto užitočných idiotov bolo pozabíjaných. Na Ukrajine priamo na ulici, na Slovensku Kuciak a jeho priateľka za jedálenským stolom doma. Tak či onak, média začnú vec prezentovať tak, že tento človek zomrel v boji proti korupcii, a teda je svätý. Začína mediálna beatifikácia oklamaného užitočného idiota. Na druhej strane média obrátia spravodlivý hnev verejnosti na skorumpovanú vládu, ktorá sa tak stáva politickou mŕtvolou: aj keby hneď neodstúpila celá vláda, média sa postarajú o to, aby si ju do volieb všetci pamätali ako vládu zlodejov, mafiánov a vrahov. 

Na Ukrajine zabili podstatne viac užitočných idiotov. V procese mediálneho blahorečenia dostali titul Небе́сна Со́тня ( čítaj Nebesná sotňa = Nebeská stovka). Počas protestov v Kyjeve bolo totiž zavraždených okolo 100 protestujúcich (zabitých policajtov média samozrejme nebeatifikovali.) Akokoľvek úprimne títo mladí Ukrajinci bojovali proti korupcii a lepšiu Ukrajinu, boli oklamaní architektmi farebných revolúcii. Cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami. Je to tak vtedy, keď človek nerozmýšľa nad tým, aké bude mať jeho konanie následky. O tomto dobráctve, ktoré v Taliansku zvyknú nazývať buonismo, o Bergoliovskom pseudo dobráctve je treba si pozrieť krátke video Alessandra Meluzziho, kde je krátko vysvetlené ako ľahko sa môže naivný mladý človek dnes stať sakrálnou žertvou.

Veľké počty účastníkov pochodu Postavme sa za slušné Slovensko ukázali ako nesmierne veľké je množstvo užitočných idiotov na Slovensku. Kiež by sa Slovensko prebudilo a týmto ľuďom by došlo, že tu vôbec nejde o korupciu, ale o otázku migrácie, o otázku gendernej ideológie a o jej vtelenie do právneho poriadku, že tu ide o rozbitie V4, ktorá brzdí multi-kulti projekt Merkelovej a spol., že v konečnom dôsledku ide o zničenie kresťanstva a katolíckej viery, tak ako je to všade na západe, kde je multikulturalizmus a gender doma.

Smrť mladých ľudí je tragédia, o to viac ak sú vlákaní do pasce, o to viac keď je takáto smrť používaná na klamanie a manipuláciu ľudí. Prípad Nebesnej sotni na Ukrajine, rovnako ako posledné udalosti na Slovenku ale ukazujú, že slniečkarska naivita je v terminálnych štádiách smrtelná. Ján Kuciak a jeho priateľka sú chtiac nechtiac novými svätými na mediálnom slniečkarskom nebi. Média im určite neprestanú vzdávať úctu dokiaľ nedosiahnu čo chcú. No napriek tomu dúfam, že sa mnohým ľuďom otvoria oči a nejakým nepredvídateľným a nepochopiteľným spôsobom si diabol na Slovensku vyláme zuby.

otec Jozef OSBMr

Späť