John McCollum - obeť satanského rocku, ktorá zomrela so sluchátkami na ušiach

17.08.2020 19:45

27. októbra 1984 spáchal samovraždu 19 - ročný John McCollum. V predvečer svojej smrti opakovane počúval  prvú stranu jedného z albumov s názvom „Blizzard of Oz“ a druhú stranu albumu „Diary of a Madman“, oba pochádzajú od heavy metalového speváka a vtedy už bývalého člena skupiny Black Sabath, ktorý si hovorí Ozzy Osbourne. Tieto albumy boli nájdené nasledujúce ráno naskladané na gramofón rodinného stereo v obývacej izbe. John radšej počúval hudbu v obývačke, pretože tam bol zvuk intenzívnejší. Neskôr však išiel do svojej spálne a hudbu ďalej používal na sluchátkach, konkrétne poslednú stranu albumu „Speak of the Devil“, keď zrazu priložil k svojmu pravému spánku pištol kalibru 22 a vzal si život. Keď bol nasledujúce ráno nájdený, ešte stále mal nasadené svoje slúchadlá a stereo gramofón stále bežal s pažou a ihlou behajúcou v strede prehrávanej platne. zdroj

Samovražda Johna McColluma bola pre jeho rodičov "veľké prekvapenie", pretože im neboli známe nijaké problémy, s ktorými by sa John ako tínedžer mohol stretnúť (drogy, šikana v škole, zlomené srdce od priateľky, atď...). V podstate bezproblémový Johnov život jasne svedčil o tom, že jediným a hlavným motívom jeho fatálneho činu bola hudba, ktorú počúval. zdroj

Album Blizzard of Oz obsahuje minimálne 1 skladbu s k samovražde navádzajúcim textom,  je to skladba Suicide Solution. Už len názov nabáda na samovraždu, veď Suicide solution by sme mohli preložiť ako Riešenie (je) samovražda (prípadne Riešenie: samovražda). 

Aj samotný text skladby celkom zjavne obsahuje navádzanie na samovraždu:

Where to hide, suicide is the only way out
Don't you know what it's really about

 

Wine is fine, but whiskey's quicker
Suicide is slow with liquer
Take a bottle, drown your sorrows
Then it floods away tomorrows

Kam se schovat, sebevražda je jediná cesta ven
Nevíš, o čem to doopravdy je

 

Víno je fajn, ale whiskey je rychlejší
Sebevražda je s likérem pomalá
Vezmi láhev, utop žal
Pak to odplaví zítřky

Avšak nielen to.

Súčasťou 28 - sekundovej inštrumentálnej prestávky v skadbe Suicide Solution sú niektoré „maskované“ texty (ktoré nie sú zahrnuté v textoch vytlačených na obale albumu):

“Ah know people

 

You really know where its at

 

You got it

 

Why try, why try

 

Get the gun and try it

 

Shoot, shoot, shoot” (this line was repeated for about ten seconds).

 

"Ah, poznáš ľudí 

 

Naozaj vieš, kde to je 

 

Máš to

 

prečo to skúsiť, prečo to skúsiť

 

Vezmi zbraň a vyskúšaj ju 

 

Strieľaj, strieľaj, strieľaj “(tento riadok sa opakoval asi desať sekúnd).

 

 

Tieto texty sú spievané jeden a pol násobkom bežnej rýchlosti reči a nie sú okamžite zrozumiteľné. Sú však dostatočne vnímateľné vtedy, keď sa poslucháč sústredí na hudbu a texty, ktoré sa hrajú počas tohto 28-sekundového intervalu. 

Rodičia Johna Davida McColluma žalovali Osbourna za zapríčinenie jeho predčasného odchodu z tohto sveta, pravda ako sa dalo očakávať, neúspešne, vzhľadom na to, že v liberálnej spoločnosti sa pod označením "umenie" môže čokoľvek. 

Kiež by smrť Johna McColumma otvorila oči zvlášť rodičom dnešných detí, ktorí tieto veci žial nekriticky počúvaju pričom nevedia s akým nebezpečným ohňom sa zahrávajú. Kiež by Johnova smrť bola výstrahou a otvorením očí všetkým, ktorí ešte stále spia spánkom smrti a nekriticky prijímajú všetko, čo sa zmestí do pojmu umenia, dnes už to je aj okultizmus a satanizmus toho nahrubšieho zrna úplne bežne v rádiu, ktoré si niekto pustí hoci cestou do práce. Koľko duchovného odpadu si tak ľudia napúšťajú do svojej duše, to si ťažko predstaviť. 

RIP John Daniel McCollum, kiež by si bol spasený. 

Späť