Postavme sa za slušné Slovensko vs. Revolúcia dôstojnosti (na Ukrajine)

15.03.2018 22:13

Keď sa dnes povie slušnosť, behá mi mráz po chrbte. Tuším už totiž, že s najväčšou pravdepodobnosťou ide o havlovskú rétoriku, kde sa hovorí o akejsi pravde, o akejsi láske, ktorú nikto nikdy nedefinoval, iba vyvolení ludia ako Havel a spol. vedia, čo to je tá dôstojnosť, slušnosť, pravda a láska. Tieto pojmy sú dnes tak znehodnotené preto, že sa stali obyčajným nástrojom manipulácie.

Tak aj na Ukrajine sa boj proti skorumpovanej vláde v roku 2013/14 nazval pozitívnym pojmom: Революція гідності (čítaj revolúcia hidnosti = revolúcia dôstojnosti). Ukrajina je dnes na pokraji ekonomického kolapsu, neprijatá do EÚ, na smrť rozhádaná s Ruskom, a to nevraviac o množstve obetí občianskej vojny na Donbase, to je vrchol tohto boja za dôstojnosť.

Kam už len môže smerovať boj za slušné Slovensko, čo sa dnes prezentuje ako boj za Slovensko bez Roberta Fica? Asi to bude Slovensko podľa tých, ktorí sú proti Ficovi, teda podľa opozície:

Alebo to bude slušnosť podľa prezidenta Andreja Kisku?

Táto slušnosť žiaľ nie je nič iné ako poslovenčený výraz pre politickú korektnosť. A čo je to politická korektnosť? Je to vytvorenie bezproblémového sveta na počkanie. Ako sa to robí? Veď to sa predsa nedá, aby zrazu všetky problémy na svete zanikli... Robí sa to pomocou propagandy. A k tomu už smerujú niektoré slovenské média celkom otvorene, keď pohrozili Ficovi, že budú cenzúrovať jeho prejavy, ak si ešte dovolí používať údajné konšpirácie. Ergo, určité problémy neexistujú, aj keby existovali. Tento priam diabolský, lživý a totalitný prístup médii ukazuje, že ani zďaleka nie sú nestranné. Toto skrášľovanie reality je doma aj na západe, najmä v otázkach migrácie vo Švédsku či v Nemecku (tzv. znásilnený Silvester 2016 Kolín n. R. a inde), kde údajne neexistujú žiadne No Go zóny, ani sexuálne násilie migrantov. Rovnako sa skrášľuje realita tým, že hlavné média ignorujú metódy Barnevernetu v Nórsku a celý systém tzv. juvenílnej justície. Takže čo je to boj za slušné Slovensko?

Je to čarovne inštantný skok do sveta, kde keď si otvoríte noviny alebo facebook, prosto keď si zapnete televízor, uvidíte, že ste sa dožili dokonalého bezproblémového sveta, kde zlo je porazené a jeho zvyšky sú zapríčinené chronicky nespokojnými občanmi, ktorí ešte stále nechcú uveriť tomuto blahu, ktoré média v jednote s tou správnou pro-migrantskou a pro-gendernou vládou tak inštantne nastolili. Welcome to paradise! Problém je totiž v tom, že keď sa týmto bojovníkom za tzv. otvorenú spoločnosť podarí odvšadiaľ vyhnať nielen Boha, ale aj Jeho spravodlivý Zákon, keď už všetko liberalizujú na maximálnu možnú mieru, zistia, že to ani zďaleka neviedlo k ideálnej spoločnosti, ale k spoločnosti cinickej, presexualizovanej, hedonistickej a násilníckej. A pretože sa to opäť nepodarilo a opäť sa ukázalo, že bez Boha to nebude fungovať,  nastupuje propaganda, ktorá ututláva a zakrýva systémy zla a na druhej strane hľadá falošného vinníka: Rusko a jeho agentov, konšpirátorov podrývajúcich propagandisticky namaľovaný svet.

Mám však nádej, že si ľudia na Slovensku časom uvedomia, že televízor a iné veľké média sú tým zásadným nástrojom manipulácie a vládnutia. Ako ktosi povedal: Všetky občianske slobody sú podmienené slobodou myslenia. Inak povedané, keď stratíš slobodu myslenia, všetky ostatné práva a slobody sú ti už na nič. Človek, ktorý je zmanipulovaný pomocou mediálnych kampaní sa môže navonok zdať slobodný, dokonca bojujúci za slobodu na pochodoch, a pritom je len obeťou manipulácie skrze emotívne obrazy a polopravdy. Za to, že sa toto veľké zlo beztrestne deje má najväčšiu zodpovednosť cirkev. O tom snáď na pokračovanie ...

otec Jozef OSBMr

Späť