Parazitovanie na povesti

26.06.2016 19:49

„Čo sa týka samotného zákazu či nezákazu chodiť na koncert (pozn. Iron Maiden), myslím si, že to už je v dnešnej dobe niečo irelevantné.

 

Také je vyjadrenie KBS vyriektnuté ústami svojho hovorcu Martina Kramara k tomu, či katolíci, alebo vôbec ľudia majú alebo nemajú ísť na koncert skupiny Iron Maiden.

Toto vyjadrenie znova, už asi po miliónty krát ukázalo čo to v praxi je: parazitovanie na povesti katolíckej cirkvi.

Najväčšou krádežou dnes totiž nebude nejaké vylúpenie banky či spreneverenie miliárd skrze nebankové subjekty. Najväčšou krádežou je, že títo ľudia, ktorí sa nechali počuť ústami svojho hovorcu Martina Kramara ukradli pojem „katolícka“ a parazitujú na ňom. Parazitujú na dobrej povesti tohto názvu, ktorú po tisícročia vytvárali mučeníci zomierajúci za pravú KATOLÍCKU VIERU, parazitujú na dobrej povesti názvu katolícka, ktorú vytvárali svätí v každom storočí od čias, kedy ju založil sám Boh – Ježiš Kristus, parazitujú na názve „katolícka“, ktorej dobré meno po celom svete šírili misionári za cenu mnohého utrpenia. Parazitujú na názve „katolícka“, lebo oni zjavne nemajú katolícku vieru, tú istú vieru, ktorú mali spomínaní mučeníci, svätí, vyznavači... Z daného vyjadrenia je jasné, že im JE JEDNO kam idú duše slovákov, či sa niečim poškvrnia alebo naopak posvätia. Lebo hudba nie je neutrálna ani duchovne, ani morálne. Nie je teda možné katolíckemu pastierovi povedať, že je dnes irelevantné ísť či neísť na rockový koncert. Alebo je to od diabla, alebo od Boha. Ak to nevidí duchovný pastier, kto to má potom vidieť? Ak sám duchovný nevidí, že hudba má svoj duchovný koreň, potom je slepý vedúcich veľké zástupy  slepých ľudí do pekla.

Ale v cirkvi to nie je nič nového. Tak ako farizeji parazitovali na povesti jeruzalemského chrámu, v ktorom prebýval živý Boh, tak aj dnes, novodobí farizeji do Božieho kráľovstva sami nevchádzajú a iným vôjsť nedovolia. (por. Mt 23, 13)

Späť